“Shoferi kishte 10 muaj që…”/ Ngjara ho rror me 39 të vd ekur brenda kamioni, zbulohet detaji tro nditës

0
935

Një gjykatë në Britaninë e Madhe la në parabu rgim shoferin e kamionit të ferrit, ku vdi qën 39 persona nga Azia, teksa po i kontrabandonte për në Britani. Ngjarja ho rror tro nditi Britaninë dhe mbarë botën, teksa vik timat u gjetën të ngrirë brenda kamionit frigoriferik.

Prokurorët aku zuan Maurice Robinson, 25 vjeçar nga Irlanda e Veriut, i njohur si Mo – si pjesë e një “rrethi global” që komplotoi për migracionin e paligjshëm në një shkallë masive. Tetë gra dhe 31 burra u gjetën të mërkurën në një enë frigoriferike që hynë në Britani nga Irlanda pasi u transportuan me traget nga Belgjika.

Robinson dha vetëm emrin dhe mbiemrin dhe nuk bëri asnjë deklaratë në paraqitjen e shkurtër gjatë një lidhje me video në një gjykatë në qytetin juglindor anglez të Chelmsford.

“Ky do të jetë një hetim i gjatë dhe i përpiktë … që mund të shtrihet në të gjithë botën,” tha ministri i Brendshëm Priti Patel.

“Nacionalitetet e vik timave, në këtë fazë, ende nuk janë konfirmuar,” shtoi ajo.
Autoritetet e Mbretërisë së Bashkuar arr estuan një burrë tjetër të kërkuar. Tre të tjerët të arr estuar më herët janë liruar me kusht.

25-vjeçari nga Irlanda e Veriut, gruaja e të cilit është në pritje të një fëmijë, nuk shfaqi emocione teksa prokurori i lexoi ak uzat. I riu kishte 10 muaj që merrej me traf ikun ndërkombëtar të qenieve njerëzore.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP