Do të qeshni me lot! ‘Emoji-t’ i paskemi ditur gabim, nuk e keni idenë se cili është kuptimi i vërtetë i tyre

0
356

Njerëzit sot përdorin simbolet apo ’emoji’ gjatë tërë kohës, pasi që sot të gjithë komunikojnë përmes telefonave mobil.

Ata lidhen me këto simbole në mënyra të ndryshme, ato ndihmojnë të shprehin ndjenja dhe emocione të ndryshme e shpesh herë përdoren edhe për të mos shkruar asnjë fjalë.

E ndonjëherë ne nuk arrijmë të kuptojmë emocionin e ndarë përmes këtyre ‘fotografive’ unike të cilat janë pjesë e përditshme e jetës sonë, raporton “Bright Side”

Me shikim të parë mund të mendoni që ky simbol nënkupton puthje. Por, kjo është thjeshtë një fishkëllim.

Shumë përdorues të simboleve, këtë fotografi e mendojnë sikur lutje. Në fakt, ky simbol është çka përdorin Japonezët në shenjë të faljes.

Ky nuk është vetëm një buton dekorues. Kjo shenjë nënkupton për luftimin e kancerit.

Kjo shenjë nuk është vetëm për të treguar se ku të lexoni diçka apo një tekst që gjendet poshtë, por po ashtu ky simbol përdoret për të treguar se jeni pa disponim dhe të mërzitur.

Ky simbol nënkupton respekt.

Në bisedat angleze, ky simbol nënkupton puthje.

Mund të duke se ky emoji simbolizon diçka të keqe. Por, në fakt ka plotësisht tjetër kuptim. Në kulturën Japoneze ky simbol e largon shpirtin e keq.